/ БГНЕС, архив
Пхенян публикува серия снимки и видео монтажи, на които севернокорейски ракети и подводница "унищожават" американски бомбардировачи и самолетоносача "Карл Винсън", съобщи южнокорейската агенция Йонхап.
 
Севернокорейският външен министър с остри заплахи срещу САЩ

Видеоматериалите са поместени на сайта DPRK Today. Те започват със снимки от речта на президента на САЩ Доналд Тръмп пред личния състав на базата "Андсрюс" в щата Мериленд, придружена от надпис "луд човек".
 

После с добавени графични ефекти са включени снимки на бомбардировачи В-1В и изтребители F-15C, които с помощта на компютърна графика са "унищожени" от севернокорейски ракети. По същия начин севернокорейска подводница "напада" атомния самолетоносач "Карл Винсън".
 
Тръмп с нова заплаха към лидерите на Северна Корея

Материалът беше разпространен малко след като бомбардировачи на ВВС на САЩ, съпроводени от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство до крайбрежието на КНДР и се приближиха до най-северната граница на демилитаризираната зона.
 
Американски бомбардировачи прелетяха близо до Северна Корея

По-рано от трибуната на ООН Тръмп заплаши "да унищожи напълно" КНДР, а севернокорейският лидер Ким Чен Ун изрече аналогични заплахи към САЩ. Пентагонът нарече полета на бомбардировачите "демонстрация на решимост" и на богатия арсенал от "военни варианти".
БГНЕС