/ БГНЕС
Американският президент Доналд Тръмп даде обещание да потърси общ език с Ким Чен Ун и увери, че ще се разбере с него. Веднага след това обаче американският президент отново отправи обида към севернокорейския лидер. Тръмп изтъкна желанието си за помирение с азиатския диктатор по време на митинг на поддръжниците си в Алабама, което бе излъчено по американските телевизии.

Ким Чен-ун и Доналд Тръмп отново вдигнаха градуса на диалога

В рамките на изказването си Тръмп настоя още, че промяната в отношението на САЩ към Ким Чен Ун е била работа на предишните американски администрации, но той ще се справи и сам. Минута по-късно той отново определи лидера на КНДР като "луд".

Тръмп даде прякор на Ким Чен-ун и пародийни рисунки заляха интернет

"Не можем да позволим на някакви луди хора да пускат ракети навсякъде. С "Човека ракета" трябваше да сме се справили много отдавна. Той може да е умен, може да е добър стратег или абсолютно откачен. Няма значение обаче какъв е - ще се разбера с него", увери американският държавен глава.

Любопитно: Какво означава думата, с която Ким Чен-ун обиди Тръмп?

БГНЕС


Във вторник Тръмп използва първото си обръщение пред ООН, за да предупреди Севера, че ще го "унищожи", ако Пхенян дръзне да посегне на САЩ или съюзниците им. В петък обаче севернокорейският лидер Ким Чен Ун не посреща с възторг речта на Тръмп и определи думите на президента като индиректно обявяване на война на Пхенян, а него самия - като психично болен.

Севернокорейски министър оприличи заплахите на Тръмп като „кучешки лай“

„Чудя се какъв ли отговор е очаквал той с подобни ексцентрични изказвания. На каквото и да е разчитал обаче, нашият отговор ще надхвърли очакванията му. Аз задължително ще опитомя този психически болен старец с огън”, заяви Ким.
БГНЕС