/ БГНЕС
Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан като отговор на заплахите на американския президент Доналд Тръмп да разруши напълно страната, предаде Йонхап, като цитира севернокорейския външен министър И Йон-хо.
 
Ким Чен-ун не остава длъжен на Тръмп

Министърът направи това изказване в Ню Йорк, където е за годишната сесия на Общото събрание на ООН. Изказването му дойде малко след като севернокорейският лидер Ким Чен-ун предупреди, че Тръмп ще плати висока цена за заплахите, които отправи срещу Пхенян в речта си пред Общото събрание на ООН във вторник.
 

БГНЕС


Тръмп: САЩ ще унищожи напълно Северна Корея, ако не спре с ядрените провокации

Ким Чен-ун каза, че обмисля възможен отговор срещу САЩ, като предупреди, че това ще е "най-висшата степен на твърдолинейна контрамярка срещу САЩ в историята".
В отговор на въпрос на репортери относно тази обмисляна контрамярка, дипломат номер едно на Пхенян каза: "Това може да бъде най-мощната детонация на водородна бомба в Тихия океан. Ние нямаме идея какви действия биха могли да бъдат предприети, тъй като те ще бъдат наредени от лидера Ким Чен-ун".
 
Пхенян извърши най-мощния си ядрен тест на 3 септември и каза тогава, че е изпитал водородна бомба.
 

БГНЕС

Кибервойна и опит за убийството на Ким Чен-ун сред опциите на САЩ срещу Пхенян?

По повод предупреждението на Пхенян за ново ядрено изпитание, японският министър на отбраната Ицунори Онодера каза, че ако Северна Корея реши да извършва следващия си ядрен опит в Тихия океан, то бомбата може да бъде доставена в този район с помощта на балистична ракета, която би могла да прелети над Япония, предаде ТАСС.
БТА