/ Thinkstock/Getty Images
Севернокорейският външен министър И Йон-хо заяви пред Общото събрание на ООН, че президентът Доналд Тръмп е направил "неизбежно посещение на нашите ракети на цялата територия на САЩ", след като нарече севернокорейският лидер Ким Чен-ун "Човек ракета", предаде Ройтерс.

Американски бомбардировачи прелетяха близо до Северна Корея

"След продължителна и тежка битка сега ние сме на няколко крачки от завършване на ядрените ни сила", похвали се министърът на годишната среща на световните лидери.

"Напразна надежда е да се смята, че КНДР ще бъде разколебана или ще промени на сантиметър позицията си заради по-суровите санкции от враждебните сили", каза също севернокорейският външен министър.

Северна Корея с митинг в подкрепа на лидера си Ким Чен-ун

Той разкритикува остро изявленията на американския президент по адрес на страната му и нарече Доналд Тръмп "побъркан човек" , "мегаломан" и "една от най-големите заплахи за мира", като многократно размахваше пръст, за да подсили думите си, предаде Франс прес.

Министърът каза също, че ядрената сила на страната му служи за възпиране на ядрената заплаха от САЩ и за предотвратяване на американска интервенция.
БТА