Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние / БГНЕС, архив
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние разказа какво е говорил с британския премиер Тереза Мей, когато миналата седмица той придружи председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, за да обсъдят на вечеря с Мей в Лондон преговорите за Брекзит, предаде ДПА.
 

ЕК: Великобритания ще прекрати членството си в ЕС на 29 март 2019

Британският премиер Тереза Мей приветства председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на Дайнинг стрийт 10 в Лондон за разговори по отношение на Брекзит, 26 април 2017 година
БГНЕС, архив

"Имах възможността да обсъдя с Мей споделената ни страст към разходките в планината", каза Барние. Той допълни, че човек трябва да научи известен брой правила, за да може да се разхожда сигурно и безопасно в планините. Барние заяви, че човек трябва да се научи как да поставя единия си крак пред другия, защото понякога в планините, той трябва да се придвижва по стръмна и камениста пътека. Барние допълни, че човек трябва и да внимава за инциденти, а също и да е упорит и издръжлив, защото вървенето може да се окаже бавно. Барние допълни, че човек не трябва да спира да гледа към върха и към резултата. Всички тези препоръки може лесно да се приложат и като съвети за водене на преговорите за Брекзит, отбелязва агенцията.

Британски министър: Великобритания няма да плати 100 млрд. евро за Брекзит

Британският премиер Тереза Мей приветства председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на Дайнинг стрийт 10 в Лондон за разговори по отношение на Брекзит, 26 април 2017 година
БГНЕС, архив

ЕС ще втвърди исканията си към Великобритания за Брекзит

Барние описа вечерята с Мей миналата седмица като много сърдечна. Този негов коментар като че ли целеше да разсее съмнението, след като германско издание описа срещата между Юнкер и Мей като катастрофална.
БТА