/ Gulliver/Getty Images
Главният обвинител по процеса за импийчмънт на Доналд Тръмп, демократът Адам Шиф, заяви днес, че е бил заплашен от президента, който написал в Туитър, че ще трябва "да си плати", предаде Франс прес.

"Хитрецът Шиф е корумпиран политик и най-вероятно много извратен човек. Той не е платил цената, засега, за онова, което е сторил на страната ни", е написал Тръмп сутринта.

По-късно Шиф реагира в студиото на телевизия Ен Би Си. На въпрос дали възприема написаното от Тръмп като заплаха, конгресменът демократ отговори: "Мисля, че е предназначено за това".

Започна процедурата по импийчмънт срещу Тръмп в Сената

Адам Шиф, който оглавява комисията по разузнаване в Камарата на представителите и е бивш прокурор, завършил Харвардския университет, се превърна в черната овца за републиканеца милиардер, провеждайки разследването, довело до обвинението срещу президента.

Впоследствие той беше натоварен да оглави екипа на обвинението в процеса по импийчмънт в Сената, където дебатите ще продължат утре.

В обвинителната си реч в сряда Шиф обвини Доналд Тръмп, че се е опитал да "мами", за да спечели втори мандат в Белия дом. По думите му президентът упражнил натиск над Украйна да започне разследване във вреда на потенциалния му съперник Джо Байдън.

Адвокатите на Тръмп обвиниха демократите в опит за намеса в изборите

Известният адвокат Алан Дършоуиц, който ще защитава Тръмп пред Сената, заяви днес пред Фокс нюз, че избирателите са тези, които ще решат съдбата на президента, а не самият импийчмънт, предаде ДПА.

Според него много от представеното от демократите не представлява нарушения, водещи до импийчмънт.
БТА