/ iStock/Getty Images
Френското правителство осъди вандалската проява срещу ислямски културен център в Рен, и заяви, че нападението срещу мюсюлманите е нападение срещу Републиката, предаде Ройтерс.

Сградата, използвана и за молитви, беше покрита с ислямофобски лозунги малко преди свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Вътрешният министър Жералд Дарманен посети мястото и определи случилото се като отвратително посегателство срещу правото на вероизповедание. Мюсюлманите заслужават същата защита като всяка друга религиозна група във Франция, подчерта той.

Правителството на Франция подкрепи законопроекта за борба с радикалния ислям

На фасадата на центъра бяха изписани лозунги като "Не на ислямизацията", "Мохамед - пророк педофил", "Вечна Франция", "Католицизмът - държавна религия" и "Аллах е фалшив бог", предаде Франс прес. Освен това на центъра бяха нарисувани християнски кръстове, хризми и хералдически лилии (неофициален символ на Франция, свързан с династията на Бурбоните - бел. БТА).

Министър Дарманен заяви, че е дал инструкции на префектите да защитават мюсюлманите по време на предстоящия религиозен празник.
БТА