ЕС прие заключения по докладите на ЕК за България и Румъния
ЕС прие заключения по докладите на ЕК за България и Румъния / снимкa: DarikNews

Министрите на външните работи от Европейския съюз, които заседават в рамките на Съвета по общи въпроси и външни отношения, приеха заключения по публикуваните преди два месеца доклади на Европейската комисия за България и Румъния в областта на вътрешните работи и правосъдието, съобщиха от френското председателство на Европейския съюз.

В проекта Съветът призовава България и Румъния да активизират усилията си, като вземат без забавяне всички необходими мерки и като покажат осезаеми и трайни резултати, особено в областите, изтъкнати в докладите на Европейската комисия.

Специално за България е посочено: Съветът приканва България да действа твърдо с оглед бързо постигане на решителен напредък във всички области. В тази връзка е важно България да постигне без забавяне съществени убедителни резултати и да въведе в действие необходимите задълбочени реформи, за да разполага с ефикасни институции и процедури и за да могат българските граждани да се възползват в пълен обем от оказваната от Европейския съюз помощ.