Джорджина и Кристиано Роналдо
Джорджина и Кристиано Роналдо / Gulliver/Getty Images
Миналия уикенд в Дубай се проведе церемонията по наградите Global Soccer Awards, в която Кристиано Роналдо получи наградата за най-добър играч на 21 век.

Португалският футболист беше придружен по време на гала вечерята от приятелката си Джорджина Родригес и най-големия му син Кристиано Роналдо младши. Двойката изнесе открит урок по блясък и привлечеа всички светкавици, отчасти благодарение на зрелищния стайлинг на испано-аржентинката.
 


В допълнение към впечатляващата червена рокля с щедро деколте и пайети, дело на косоварската дизайнерка Лиа Стубла, Родригес носеше елегантна черна маска, с която тя специално се похвали в Инстаграм.

Оказва, се че това е MOxAd Tech, първата текстилна маска, която неутрализира коронавируса, причиняващ Covid-19.

В Португалия продуктът е одобрен от Института по молекулярна медицина „Жоао Лобо Антунеш“ (iMM), а в Испания - от лабораторията за контрол на качеството Equilibrium, която потвърждава способността му да спира бактериите (90,2%) и възможността за леко дишане.

Една маска понася общо 50 пранета при 60°, без да губи защитната си способност.

Изделието е с технология Ad-tech с няколко защитни слоя и има хидрофобна обработка, която предотвратява фиксирането на замърсени капчици в тъканта.

Ефикасността му срещу външни патогени се променя в зависимост от вида на агента, както се съобщава и на уебсайта на MO, но гореспоменатите лабораторни тестове, на които продуктът е бил подложен, "предполагат висока степен на защита срещу някои от най-често срещаните източници на човешки болести „чрез комбинацията от внимателен дизайн и иновативни технологии“. Маската също е сертифицирана от OEKO-Tex, което гарантира, че по време на нейното производство не са използвани вредни химикали.

Превод и редакция: DarikNews