Доминиканската преса нищи версиите за убийството на българина
Доминиканската преса нищи версиите за убийството на българина / снимка: БГНЕС

Съществуват подозрения, че българският инженер Константино Александро не е бил застрелян с цел грабеж, въпреки че убийството е станало веднага след като излязъл от местна банка, съобщава излизащият в Санто Доминго вестник "Ел Насионал", цитиран от БГНЕС.

Българинът носел 22 500 доминикански песо, 203 долара, накит, за който се предполага, че е златен, и пистолет. Убийците обаче не са ги взели, заявява Сесар Рамирес - заместник-директор на Гражданска защита, присъствал при транспортирането на тежко ранения мъж към болницата.

Работници от автомивката, където българинът оставил колата си, станали свидетели на инцидента. След излизането на Александро от банката единият от двамата убийци, чакащи го с мотоциклет, се приближил спокойно до него, което според разследващите означава, че са се познавали. Тогава убиецът извадил пистолет и стрелял в лицето на жертвата си.

Според "Ел Карибе" от 15 август тялото му се намира в Националния институт по съдебна медицина и до тогава не е било потърсено от роднини. "Ако до 4 или 5 дни никой не се яви, за да го прибере, рутинната процедура предвижда да се установи връзка с посолството или с дипломатически представител на България", посочва изданието. В събота институтът посочил, че в близките часове ще представи на прокуратурата резултатите от аутопсията.