Директор раздаде 7 млн. паунда прощални бонуси
Директор раздаде 7 млн. паунда прощални бонуси / Thinkstock/Getty Images

Изпълнителен директор на уелска застрахователна компания ще раздаде по 1000 британски паунда на всеки един от служителите си като прощален подарък, пише сайта на американската телевизия Си Ен Би Си.

Роденият в САЩ Хенри Енгелхард ще напусне компанията "Адмирал Груп" през май. Съпругата му съобщи, че семейството ще се раздели със 7 млн. паунда собствени средства, които ще бъдат разделени между работещите на пълен работен ден в компанията. На останалите ще бъдат дадени по 500 паунда.

Застрахователят има 7000 служители в Уелс, Англия, Индия и Италия. Бонусът ще бъде прибавен към месечните възнаграждения.

"Да изкажем благодарност на служителите на "Адмирал", които работят толкова усилено всеки ден е най-малкото, което можем да сторим. Правим този подарък като признание за добрата работа и отборния дух, който е причина за успеха на "Адмирал", която започна от нищото и стигна до стойност 5 млрд. паунда", пише Енгелхард в специално свое изявление.

Още преди година, той обяви, че ще напусне компанията, която ръководи от самото й създаване през 1991 г.

Познат с алтернативния си подход към организирането на работното място, директорът е известен със създаването на Министерство на забавлението в "Адмирал". "Ведомството" организира регулярни събития за всички служители.

Подарък в брой е по-различен от обичайния подход на изпълнителни директори, които по-често раздават дялове в компаниите им. Други използват пенсионирането си като повод да правят големи дарения за благотворителни каузи.

Източник: БГНЕС