/ Gulliver/Getty Images, архив
Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви, че говорейки през уикенда за планираното убийство на президента Александър Вучич не е казала нищо ново, а само е повторила информацията, която вече имат компетентните служби в Сърбия, пише вестник "Данас".

Тя заяви вчера, че е "било планирано Вучич да бъде убит при откриването на паметника на Стефан Немаяня в Белград на 27 януари".

"Планирано е дълго и детайлно. Формирани са паралелни структури в министерството на вътрешните работи и са водени кампании в медиите на олигарсите, които предаваха на медиите в региона информации за демонизирането на Вучич и да направят от него и семейството му престъпен клан", каза тя пред ТВ Пинк.

"Идеята е, когато дискредитират Вучич, да създадат историята, че това е естествено - кой знае в какво е бил замесен и той, и семейството му. Много подобни неща е имало в МВР. Чудовищно е колко добре е била свързана тази мрежа", каза Бърнабич.

Тя подчерта, че компетентните служби се занимават със случая и "няма да има защитени, независимо от името и фамилията, позицията и партийната им принадлежност".

Бърнабич каза, че върху Вучич се оказва натиск с "нападки" срещу неговия син Данило, защото "не могат" да упрекнат президента в нищо във връзка с икономическите и политическите въпроси.

"Знаете къде е слабата му точка и тръгвате да нападате Данило. Правите престъпник от един младеж, той постоянно е по първите страници на медиите на олигарсите", каза премиерката.

Според нея, медиите са тези, които създават атмосфера, в която атентат срещу президента на Сърбия "би бил нещо нормално".
БТА