Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира
Блокираха Вучич в президентството, напрежението в Белград ескалира / БГНЕС
В сръбската столица Белград тази се проведе 51-ят протест срещу управлението на президента Александър Вучич, съобщава БГНЕС.

Протестът бе организиран от Гражданското движение "1 от 5 милиона". Демонстрациите започнаха на 8-ми декември миналата година след побоя на лидера на "Левицата" Борка Стефанович в Крушевац на 23-ти ноември 2018 г. Той бе пребит по време на партийна среща в града.

Вучич: Белград и Скопие са в отлични взаимотношения

Участниците в днешния протест се събраха пред сградата на Философския факултет, където отпразнуваха спасението на Белградския Университет, след като финансовият министър Синиша Млади бе уличен в плагиатство. Мали се счита за един от най-приближените на Вучич.

Провокативно изказване от Сърбия: Не сме като България, сами избираме приятелите си


"Искам да кажа едно голямо благодаря на проф. Карапанджи, който първи откри, че Мали е откраднал доктората си. Но, в същото време искам да перефразирам Нийл Армстронг: Това е една голяма крачка за Университета и една малка крачка за Сърбия", каза пред множеството професор Слободан Първанович.

Взеха дипломата на сръбския финансов министър заради плагиатство (СНИМКИ)


Професор Биляна Стоилкович поздрави всички учени и студенти с вече свободния Университет. "Сърбия е заложник вече седем години (откакто Вучич е на власт, бел.ред.) и този проблем все още не е решен", подчерта Стоилкович.
БГНЕС