/ БГНЕС, архив
На пресконференция президентът на Сърбия Александър Вучич отговори на коментари, че журналистът на телевизионния канал N1 е виновен за внезапното му приемане във Военномедицинска академия (ВМА) заради проблеми със сърдечно-съдовата система, предава думите му белградското Радио „Б 92“.

Сръбският президент Вучич изписан от болницата

Попитан от репортери от N1 да коментира твърденията, че телевизионният журналист Миодраг Совил е "виновен" за това, че той е бил приет в болницата в петък следобед и дали е правилно да бъдат обвинявани репортерите, Александър Вучич отговори: "Човекът от вашата телевизия няма нищо общо с моето здравословно състояние".

"Аз съм хронично болен човек", добави Вучич. Той също така обясни, че той идва на конференцията в рамките на целодневна терапия и че това не е тайна.

Лекарите спасиха живота на президента на Сърбия Вучич

„Дали ме огорчава, когато някой, който трябва да бъде журналист, казва„ не се занимавай с тази работа, ако не можеш да я издържиш “- мога. Радвам се, защото поради тези въпроси мога по-лесно да обясня на хората разликата между казването на истина и лъжата“, каза Вучич.
"Значи, здравословното ми състояние няма нищо общо с N1. Това са мои лични проблеми. Не съм човек с най-доброто здраве, но докато имам енергия, ще се боря. Не искам да навлизам в подробности, като ви информирам за размера на предсърдието ми…нужни са години, за да бъда в такова състояние, а не ден, който ми донесе толкова голямо политическо удоволствие", завърши Вучич.
Агенция "Фокус"