Борисов заминава за Гърция за заседание между двете правителствата
Борисов заминава за Гърция за заседание между двете правителствата / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Второто съвместно заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и Гърция ще се проведе в понеделник, 17 декември, в Атина, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Очаква се по време на визитата да бъдат подписани  двустранни документи в областта на образованието, науката и културата, земеделието, спорта, туризма, външните работи, в областта на информационните технологии, както и съвместна декларация на двете правителства.

По време на посещението в Гърция министър-председателят Бойко Борисов ще проведе срещи със своя колега Андонис Самарас и с президента Каролос Папуляс. Теми на разговорите ще бъдат сътрудничеството в рамките на ЕС и в региона и развитието на съвместните инфраструктурни проекти.

В ръководената от премиера Бойко Борисов правителствена делегация са включени министрите Николай Младенов, Лиляна Павлова, Тотю Младенов, Аню Ангелов,  Сергей Игнатов, Десислава Атанасова, Вежди Рашидов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Свилен Нейков.