Бандити насилиха възрастна монахиня при нападение срещу училище в Индия
Бандити насилиха възрастна монахиня при нападение срещу училище в Индия / снимка: БГНЕС, архив

Монахиня на над 70 години беше групово изнасилена днес от бандити, след като се опитала да им попречи да оберат християнско мисионерско училище в източната част на Индия, заяви полицията, цитирана от АП.

Възрастната жена била приета в болница в тежко състояние след нападението, извършено рано сутринта от седем или осем мъже срещу училището на манастир в провинция Западна Бенгалия. Нападателите избягали и полицията ги издирва.

Бандитите завързали с въжета охранителите на училището и влезли в стаята на монахините, където жените спели. Нападателите отвели една от монахините в друга стая, след като тя се опитала да им препречи пътя, и я изнасилили. Според органите на реда жената е на 71 или 72 години и е най-възрастната монахиня в училището.

Множество разгневени ученици, родители и учители блокираха за няколко часа главен път и жп линии наблизо, настоявайки полицията бързо да арестува престъпниците, които откраднали пари и техника, принадлежаща на училището.

Това е поредното престъпление, което привлича общественото внимание към проблема със сексуалното насилие в Индия. През декември 2012 г. 23-годишна студентка беше групово изнасилена в автобус в Делхи и по-късно умря в резултат на получените наранявания, а случаят предизвика възмущение в цялата страна, което накара властите да приемат по-строго законодателство в тази област.

Източник: БТА