/ ThinkStock/Getty Images
Двама души са задържани във връзка със смъртта на журналистката Лайра Маккий, която беше простреляна по време на размирици в Лондондери, предаде Ройтерс.
 

Двама мъже - на 18 и 19 години са арестувани по силата на Закона за тероризма във връзка с убийството, съобщи полицията на Северна Ирландия.

Жена загина след „терористичен инцидент“ в Северна Ирландия

По-рано в събота разследващите убийството на журналистката Лира МакКий публикуваха кадри от стрелбата и отправиха апел към местната общност за помощ и повече информация за случилото се.

29-годишната жена беше простреляна смъртоносно докато отразяваше размириците в жилищния комплекс Крийган в северноирландския град в четвъртък вечерта. Полицията обвини за случилото се дисиденти републиканци, а нападението беше определено като „терористичен инцидент“.
 

На кадрите от улични камери в района, оповестени от органите на реда, както и от запис с мобилен телефон, се виждат последните моменти преди фаталната стрелба. Видеото ясно показва маскиран нападател, който изскача от прикритието си и насочва оръжие към полицията и случайни свидетели на размириците.

Убитата жена в Северна Ирландия е била журналистка

Според разследващите местните хора в Крийган знаят кой е стрелецът и той живее именно в жилищния комплекс, където се разиграва трагедията.
 

Атаката дойде в навечерието на Великден, когато републиканците, противопоставящи се на британското присъствие в Северна Ирландия, отбелязват годишнината от въстание от 1916 г. срещу британското управление.
БТА, БГНЕС