Арестуваха двама българи за клониране на банкови карти в Италия
Арестуваха двама българи за клониране на банкови карти в Италия / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Двама българи са арестувани в италианския град Мароне, в провинция Бреша, област Ломбардия, заради опит за клониране на банкови карти, съобщава сайтът "Бреша оджи". Българите са на 29 и на 24 години. Те са пристигнали в Мароне в петък и са поставили устройство за разчитане на ПИН кодовете на банковите карти в банкомат на банка "Банка ди Вале Камоника".

Измамниците били разкрити от клиент на банката, който забелязал подозрителното устройство в банкомата, докато се опитвал да изтегли пари. Той се обадил на карабинерите и те устроили капан на българите. Престъпниците били хванати в момент, когато изваждали устройството за разчитане на ПИН кодовете от банкомата. В автомобила на българите карабинерите открили още две подобни устройства, преносим компютър, четири мобилни телефона с предплатени СИМ карти на български оператори, флашка, на която били записани множество ПИН кодове на банкови карти, допълва БТА.

Българите се намират в затвора в град Бреша. Води се разследване дали те са част от по-голяма мрежа за източване на банкови карти.