Юлиян Аладжов: Нямаме задачи за класиране
Юлиян Аладжов: Нямаме задачи за класиране / netinfo
Новият старши треньор на баскетболния Левски Юлиян Аладжов ще работи в екип с кондиционния треньор Георги Драганов. До този момент е бил само една година начело на мъжки представителен тим, когато през 1998/99-та година води отбора на Славия.

„Нямам информация какво е ставало и как е ставало. Аз вчера разбрах. Нямаме някаква задача за класиране. Идеята на клуба е да развива младите играчи и отборът да играе добре. Първата тренировка бе по ръководството на Георги Драганов. Довечера ще ги видя момчетата. Имам малко смесени чувства, но няма страх. Разчитам и момчетата възможно най-бързо да са в добро състояние”, сподели наставникът, който ще води „сините” до края на сезона.

Юлиян Аладжов вече втора година е треньор на подрастващите в школата на баскетболния Левски. Има доста богата кариера като треньор в националните гарнитури на България. През 1998-ма година е помощник на Петко Делев, когато юношеският национален тим става 8-ми на Европейското първенство във Варна. Бил е национален треньор на кадети от 2001 до 2003 и на юноши от 2004 до 2007-ма година. През този период има едно осмо място в Гърция през 2006, 2 пъти е на 12-то място и един път на 14-то място в дивизия А на Еврошампионата за съответната възраст.