Щафетата на Германия спечели световната титла в Йостерсунд
Щафетата на Германия спечели световната титла в Йостерсунд / netinfo

Женската щафетата на Германия спечели световната титла по биатлон в шведския курорт Йостерсунд. Германките, който бяха сочени за фоворитки преди старта, финишираха първи в дисциплината 4х6 км на Световното първенство в Йостерсунд.

На второ място с изоставане от 30 секунди финишира щафетата на Украйна, а с бронзовите медали се окичиха французойките. Отборът на Русия пък финишира на четвърто място с изоставане от 1:39,4 минути. Отборът на България въобще не стартира в надпреварата. Това бе последният старт от Световното първенство в Йостерсунд (Швеция).

Междувременно стана ясно, че счупената пушка на рускинята Албена Ахатова в щафетата е резултат от неумела проверка на оръжието от съдиите преди старта, каза

старши треньорът на женския сборен отбор на Русия Александър Селифонов.

"След пристрелването преди старта всеки спортист минава през процедура на проверка на оръжието и маркировка, каза Селифонов. Съдията възпроизвежда халостен изстрел със спусъка. Именно тогава е бил счупено жилото на пушката на Ахатова, но това не е можело да се разбере преди старта. Ние се обърнахме към съдийския комитет с жалба по този повод, но естествено резултата от щафетата вече не можем да го оспорваме".