Янакиеви изпуснаха олимпийска квота за 29 стотни
Янакиеви изпуснаха олимпийска квота за 29 стотни / netinfo
Братята Иво и Мартин Янакиеви не успяха да спечелят квота за Олимпиадата в Пекин на последната квалификация в гребането, която се проведе в полския град Познан.

Двамата заеха трето място във финала на дисциплината двойка скул. 29 стотни не стигнаха на българските гребци да финишират втори, което им осигуряваше виза за Игрите.

Първото място зае двойката на Китай - 6:35,69 минути, а втори са руснаците Алексей Свирин и Александър Корнилов - 6:36,10 минути. На 29 стотни след тях останаха Иво и Мартин Янакиеви - 6:36,39 минути. Визи за Пекин взимат само първите две лодки.

„Квалификацията в Познан бе изключително тежка. Малшанс раздели Иво и Мартин от Олимпиадата в Пекин. С идването на китайската двойка борбата бе много трудна”, заяви председателят на БФГ Светла Оцетова.

Китайците заявиха участие в последния момент, защото скифьорът, който взе квота на Азиатската квалификация, го пуснаха и в двойка скул, за да се борят за още една виза, която успяха да вземат. Руснаците пък след първия ден смениха единия състезател в двойката”, каза още Светла Оцетова от Познан.