Меси ще пропусне мача с Левски
Меси ще пропусне мача с Левски / netinfo

Нападателят на Барселона Лионел Меси получи травма на ходилото на крака и може да пропусне следващите три месеца от сезона, съобщи Ройтерс.

Меси се контузи при снощната победа на испанския шампион с 3:1 над Сарагоса в Примера дивисион. Той напусна принудително терена, накуцвайки още през първото полувреме.

Според първоначалната информация 19-годишният аржентински нападател е счупил метатарзална кост на лявото ходило и няма да може да играе между два и три месеца.

Меси ще се подложи на допълнителни изследвания по-късно днес, но той със сигурност ще пропусне последните два мача на Барселона от група "А" на Шампионската лига срещу Левски в София на 22 ноември и срещу Вердер на "Камп Ноу" на 5 декември.

Травмата на аржентинеца е пореден удар за наставника на Барса Франк Рийкард, който не може да разчита на водещия голмайстор на тима Самуел Ето'о заради контузия на коляното.

Бразилският халф Едмилсон пък също получи травма при победата срещу Сарагоса и е под въпрос за гостуването на Левски в София.

Едмилсон усука връзки на глезена и ще трябва да почива около 10 дни.