Димитър Бербатов поздрави юбиляра Фъргюсън с гол
Димитър Бербатов поздрави юбиляра Фъргюсън с гол / netinfo
Отборът на Манчестър Юнайтед разби Сток Сити с 5:0 в среща от 13-я кръг на Премиършип. Звездата на тима Димитър Бербатов допринесе с едно попадение за резултатния успех. В 49-та минута на двубоя българският капитан реализира третия гол в двубоя, след което усмивката изгря на лицето му. Попадението падна след асистенция на Карлос Тевес, който намери Бербатов в наказателното поле на гостите, а нападателят не се поколеба да стреля и в крайна сметка сполучи за 3:0.

Двубоят започна изключително обещаващо за „червените дяволи”. Още в 3-та минута на мача, Кристиано Роналдо заши съперника след чудесно изпълнение от фаул. Секунди преди почивката и Майкъл Карик успя да запише името си сред голмайсторите.

В началните минути на второто полувреме дойде часът и на Димитър Бербатов, който в 49-та се оказа в прегръдките на своите съотборници. Българинът остана на терена през всичките 90 минути.

След това домакините вместо да поуспокоят топката, се оказа, че имат сили не за едно, а за още две попадения във вратата на Сток Сити.

В 84-та минута Уелбек вкара невероятен гол отдалеч. Влезлият като резерва футболист проби, стреля извън границата на наказателното поле, и прати топката в горния ъгъл на мрежата.

В самия край на мача, Кристиано Роналдо вкара още едно попадение, за да оформи крайното 5:0, а сър Алекс Фъргюсън да се порадва на поредния си триумф.

Наставникът на „червените дяволи” отпразнува 50 години във футбола днес, като златният юбилей на специалиста бе ознаменуван по възможно най-добрия начин.

След успеха Манчестър Юнайтед се изкачи на третото място в класирането с 24 точки, не и без помощта на Арсенал, който загуби с 0:2 от Астън Вила. Сток Сити заема 14-а позиция с 14 точки в актива си.