Бонбони, сълзи, талисман и амбиция за медал от Петя
Бонбони, сълзи, талисман и амбиция за медал от Петя / снимки: Gong.bg
Със сълзи и лъвче-талисман отлетя рожденичката Петя Неделчева. След ¼-финала на Олимпиадата в Атина, сега родната бадминтонистка се цели в медал и сигурна във възможностите си. Първоначално Петя бе много спокойна, но когато вече се насочи към самолета, емоциите доведоха до горещ порой от сълзи в очите й. Преди това тя не пропусна да почерпи с бонбони колегите си от делегацията за Пекин и журналистите на аерогара София.

„30 юли е по-специален за мен – имам рожден ден, а и заминавам за Олимпиадата в Пекин. Голямо съвпадение. Сега го няма онова ужасно напрежение преди отпътуването през 2004 година. Преди 4 години се притеснявах повече. Вътрешно сега само ме човърка. Този път, ако всичко е нормално, в Пекин медалът няма да ми се изплъзне. Конкуренцията винаги ще е налице, особено като сме в Китай. Здрава съм, няма болежки, само здраве ми трябва”, сподели Неделчева.

Единственият ни представител в стрелбата с лък Даниел Павлов бе скромен при отпътуването си за Пекин. 40-годишният ни спортист в специално куфарче взе и лъка си. Даниел е започнал кариерата си през 1982 година, след поредица от състезания и първо место на Европейско първенство, прекъсва да стреля за 11 години, но решава да се завърне. От първия път той успя да вземе квота за Игрите и сега не иска да прави прогнози за олимпийския турнир.

„Да отидеш на Олимпиада е вълнуващо. Като отида там ще видя за какво се целя, не искам да давам прогнози предварително. Конкуренцията е много силна. През цялото време се готвих в София. За първи път отивам на Олимпиада и се вълнувам”, каза на аерогарата Павлов.

на втората снимка: Даниел Павлов