Барселона може да притисне Меси да пропусне Олимпиадата
Барселона може да притисне Меси да пропусне Олимпиадата / netinfo
Лионел Меси ще замине с аржентинския национален отбор за Олимпийските игри в Пекин през август, само ако ръководството на Барселона официално бъдат помолени да освободят играча.

Миналия месец 20-годишният нападател заяви, че решението ще зависи от него и ако бъде повикан в националния отбор, с удоволствие ще приеме поканата. Футболистът каза, че е склонен да пропусне първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига с Барселона, насрочен за 12 и 13 август.

„Има си правила” – заяви спортният директор на клуба Чики Бегиристайн – „Ако преценим, че имаме нужда от Меси, той ще играе в квалификационния кръг за Шампионската лига, а ако не, ще бъдем задължени да го освободим за Олимпиадата.”

„Решението не е на играча и разбрахме, че правилникът ни облагодетелства” – добави Бегиристайн.

„Надявам се, че ще разполагаме с всичките си играчи от началото на подготовката, защото е много по-добре, когато всички са заедно”, каза новият треньор на Барса Хосеп Гуардиола.

Позицията на Барселона може да се отрази и на защитника на Севиля и бразилския национален отбор Дани Алвеш, който се споразумя да премине в каталунския клуб, макар че трансферът все още не е приключен.

Аржентина и Бразилия все още не са обявили съставите си за олимпийския футболен турнир, който ще се проведе между 6-ти и 23-ти август. За участие се допускат играчи до 23-годишна възраст, както и трима над тази граница.