Байер вече е пети, Нюрнберг продължава да пада
Байер вече е пети, Нюрнберг продължава да пада / netinfo
Байер Леверкузен постигна ценен успех над Волфсбург в мач от 13-ия кръг на Бундеслигата. „Аспирините” спечелиха гостуването си с 2:1 и по този начин се изкачиха на пето място във временното подреждане на Германия с 21 точки. В другия мач от немското първенство, игран днес, Нюрнберг падна с 1:3 като гост на Арминия в Бийлефелд.

Срещата на „Фолксваген Арена” бе изключително динамична, като още в първата част двата отбора предложиха на 20-те хиляди зрители зрелищен футбол с много голови положения. Гостите успяха да поведат в резултата с известна доза късмет – в 37-та минута Кийслинг преодоля случайно Рикардо Коста и шутира, вратарят Йенч успя да избие кълбото, но то попадна в Барнета, който вкара за 1:0. Второто попадение бе дело на Кислинг, който прониза мрежата на домакините в 52-та минута. Фрийдрих намали преднината на своя отбор, като си вкара нелеп автогол в 70-та минута и по този начин оформи крайния резултат.

Нюрнберг продължава негативната си серия, като падна от Арминия с 1:3. Трите гола за домакините вкараха Кауф (63), Вишниарек (76) и Зума (90+1). Почетният гол за носителя на Купата на Германия реализира Волф в 43-та минута.

Лидер в подреждането е Байерн с 28 точки, следван от Вердер и Хамбургер с по 27.