/ Istock
За да предоставят максимално качество на услугите и да оптимизират максимално времето за изпълнение на процесите, съвременните гумаджийници трябва да разполагат не само с квалифициран и опитен екип, но и с висококачествени машини.

С какво оборудване и апаратура трябва да разполагат автосервизите, които извършват услуги по смяна и проверка на състоянието на гумите? Научете повече от екипа на https://www.emveco.bg/ в следващите редове.

Машини за монтаж и демонтаж

Този тип оборудване е основно в автосервизи, където се предлагат услуги със смяна на гуми, коментират от "Emveco".

Машините се характеризират със следните предимства, които ги правят почти неизменни помощници в автосервизите:
   
1. Висока производителност и лесно изпълнение на услугите

Чрез апаратурата монтажът и демонтажът се извършва лесно, а в зависимост от това дали машината е автоматична или полуавтоматична, зависи и степента на автоматизация на процеса и участието на служителите в цялата процедура. Това гарантира висока производителност и възможност за бързо обслужване на клиентите.

2. Подходящи за всякакви автомобили

Ще откриете професионални уреди, които са подходящи както за леки, така и за тежкотоварни автомобили, което ви позволява да обслужвате МПС от различни категории. Има и модели с универсално приложение.

3. Отговарят за безопасността и изрядността

Благодарение на автоматизацията на процесите, като монтирането и демонтирането на гумите с джантите, се намалява вероятността от допускане на грешка, повреди и надраскване на компонентите и други, които да бъдат предпоставка за ПТП или да нарушат облика на автомобила. Това е най-нужното оборудване, с което всяка съвременна гумаджийница трябва да разполага.

Баланс уреди

При наличие на вибрации, отклонение на волана и дискомфорт при шофиране, често автомобилът се нуждае от баланс. Тези уреди за леки и тежкотоварни превозни средства са сред необходимите за съвременните гумаджийници.

Те определят дисбалансът и го коригират. Отново моделите се различават според степента на автоматизация - има пистолети за помпане, както и баланс машини с автоматично пневматично затягане, с бутони за дублиране на навигирането, интуитивни софтуери и други. Те са подходящи за автосервизи с голям поток от клиенти.

Подемници

Криковете и подемниците са сред най-важните съоръжения за съвременните автосервизи. Моделите се различават според начина на действие и приложение. Онлайн ще откриете двуколонни, ножични, канални, четириколонни, вкопани, мобилни, пневмохидравлични и други съоръжения за повдигане.

Уреди за диагностика

Всеки модерен автосервиз за обслужване на леки и тежкотоварни превозни средства трябва да има апаратура за диагностика, за да може да идентифицира и коригира грешките, да открива проблемите и да ги разрешава.

Сред популярните са дигиталните системи за калибриране на асистиращите системи в автомобила и диагностични уреди за активации на кодове, чистене на грешки, четене на информация, касаеща контролния блок и други.