Заради дъждовете отлагат безплатните полети с парапланер за хора с увреждания
Заради дъждовете отлагат безплатните полети с парапланер за хора с увреждания / снимка: Thinkstock/Getty Images

Заради очакваното влошаване на времето полетите с парапланер за хора в неравностойно положение, които бяха планирани да започнат от днес, се отлагат с няколко дни. Това съобщи за Дарик Катрин Хрусанова от организаторите на социалната кампания.

Вече има записани желаещи да полетят в небето над Сопот, но се очакват валежи, затова полетите се отменят за следващата седмица, уточни тя.

За първи път 68 души в неравностойно положение ще сбъднат мечтата си да полетят с парапланер над Сопот. Това ще стане в рамките на социалната кампания „Лети повече", като за тях полетите ще бъдат напълно безплатни.

Кампанията е насочена към младежи от социални домове, хора с физически увреждания, проблеми със слуха и зрението, бежанци, наркозависими на лечение, както и самотни и многодетни майки. Полетите се осъществяват в тандем с опитен инструктор, така че дори хора на инвалидни колички могат да участват.

През юли в рамките на социалната кампания организаторите обявиха конкурс за кратко писмо на тема „Искам да полетя", в което желаещите да опишат своята мечта за летене.

„Първоначално предвиждахме максимум 60 души да се включат, но 68 човека от цяла България изпратиха писмо, затова решихме да дадем шанс на всички мечтатели да полетят", обясни Виктория Атанасова от организаторите.