Повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история
На 22 ноември по кината у нас дебютира „Замръзналото кралство“ 2. Филмът, превърнал се в мерило за успешни продукции в цялата кино индустрия, завладя сърцата на българските зрители и заслужено се възкачи на стълбата на рекордите у нас. Втората част на един от най-забележителните анимационни феномени достойно излиза от премиерния уикенд с цели три впечатляващи първи места - за най-гледан и най-касов премиерен уикенд на анимация за всички времена, за най-касов премиерен уикенд за анимационен филм на Дисни на всички времена, както и за най-касов премиерен уикенд на анимация за 2019 година.

„Замръзналото кралство“ 2 заема още почетни позиции в родната филмова класация, сред които е и второто място за най-добър премиерен уикенд за 2019 веднага след най-касовия филм на всички времена "Отмъстителите: Краят". Повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева. В световен мащаб „Замръзналото кралство“ 2 също пожъна рекорден успех за премиерния уикенд с поразяващи приходи от 350 млн. щатски долара – най-големият за анимационен филм за всички времена.

Замръзналото кралство
Форум Филм България

Приключенската анимация провокира огромен интерес още с първите сигнали, че 6 години след безспорния си триумф на кино сцената, се задава втора част, която дава заявка за още по-впечатляващо присъствие. Резултатите от първия уикенд оправдават категорично това очакване и превръщат „Замръзналото кралство“ 2 в абсолютен лидер в актуалната кино реалност. Пленяваща история, хумор и драматични обрати, изключителна визуална презентация и още
много причини впечатляват зрителите и стават причина за вълната от интерес, която предизвика филма.

Замръзналото кралство
Форум Филм България

Огромен принос за магията на „Замръзналото кралство“ 2 има и музиката, която се е превърнала в емблема за продукцията. Тоталният хит от първата част Let it go и досега продължава да звучи навсякъде, особено с наближаването на зимата. Втората част поднася на зрителите следващото открояващо се музикално произведение Into the Unknown, посветено на мистериозния сюжет на филма. На 15 ноември дебютира официалният саундтрак, който у нас се разпространява от Анимато Мюзик/Universal Music Group и е наличен на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.

„Замръзналото кралство“ 2 може да гледате в кината на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX.