За порасналите, както и за малките, е удоволствие да гледат филмите на Дисни. Някои от вълшебните светове в любимите анимации съществуват и в реалния живот. Ето 5 реално съществуващи места от филмите на Дисни:

1. „Снежанка и седемте джуджета“, Испания

Замъкът на злата кралица е едно от местата, които реално съществуват в Европа. Алкасар де Сеговия се намира в град Сеговия, който се намира близо до Мадрид. Ако застанете под правилния ъгъл, можете да видите очевидната прилика между него и този на мащехата на Снежанка.

2. „Замръзналото кралство“, Норвегия

Една от най-успешните анимации за последните години съдържа декори, които са вдъхновени от истински места. Параклисът в „Замръзналото кралство“ е вдъхновен от църквата St. Olaf в село Балестранд, създадена през 1897 година.

Замръзналото кралство
Форум Филм България

3. „Малката русалка“, Швейцария

Почти всеки град, който се намира на крайбрежието на Женевското езеро прилича на изваден от анимация на Дисни. Затова не е изненада, че средновековния замък Шато де Шийон изглежда като двореца на принц Ерик.

Порасналият Кристофър Робин, Мечо Пух и плюшените им приятели (СНИМКИ)

4. „Красавицата и звяра“, Франция

Много от зрителите на „Красавицата и звяра“ не знаят, че анимирания град е вдъхновен от френската област Елзас. Градовете в тази област представляват интересна архитектурна смесица между френски и немски стил. Затова разхождайки се в който и да е град от Елзас, предава магията на „Красавицата и звяра“.

Коя Дисни принцеса си според зодията? (ВИДЕО)

5. „Спящата красавица“, Германия

Няма как да не си кажете „Все едно съм в приказка“, когато погледнете замъка Нойшванщайн в Бавария. Той е считан за образ на замъка на принца на Пепеляшка. Баварският крал Лудвиг II е построил този замък, вдъхновен от любимия си композитор Рихард Вагнер.

И още:

Принцесата, която носи най-големи печалби на Дисни

Колко биха стрували имотите на анимационните герои на Дисни

"Замръзналото кралство" е най-гледаната анимация на всички времена

Анимационните филмчета от доброто старо време (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук