Колко биха стрували имотите на анимационните герои на Дисни
Колко биха стрували имотите на анимационните герои на Дисни / ThinkStock/Getty Images

Можете ли да си позволите лукса да живеете в замък на "Дисни"? Вероятно мнозина ще възприемат подобно начинание като своеобразно "порно" в сферата на недвижимата собственост, но британски експерти са си направи труда да изчислят колко биха стрували имотите на персонажи от популярни анимации на филмовата компания, ако съществуваха в реалния свят, пише в. "Дейли мирър".

Най-богатите принцеси на Дисни

Повечето от обичаните герои на "Дисни" са се изправяли пред "порядъчен пай" от житейски трудности - съмнителни сделки с морски вещици, бащи, постоянно придирящи на щерките си да се задомят, престъпно безумни мащехи. За сметка на това анимационните персонажи не са се сблъсквали с жилищна криза.

Принцесата, която носи най-големи печалби на Дисни

Водени от тази идея, експерти от британската фирма за недвижими имоти "Хаус нетуърк" са изчислили колко биха стрували замъците и дворците на персонажи от анимации на "Дисни", ако съществуваха реално. Специалистите не са пропуснали и къщурката, в която седемте джуджета приютяват Снежанка. Оценката е направена на базата на имоти в централната част на Лондон и британската провинция.

Отрязани пръсти и нежелана бременност в оригиналите на Братя Грим

Султанският дворец от "Аладин"

Aladdin Castle Restaurant @ Damascus, Syria

A photo posted by Duaa Albaqer (@ideviletta) on Aug 15, 2012 at 12:42pm PDT

Оценката на двореца възлиза на внушителните 1,75 милиарда лири. Какво се предлага срещу подобна невероятна сума? Обител, подходяща за животни, удобно подземие, оградени със стени градини, великолепна тронна зала.

Кралският замък от "Пепеляшка"

Постройката, оценена на 83 милиона лири, предлага готически дизайн, 27 чисто бели кули, 55-метрова стена, частен ров, тронна зала.

Замъкът на Звяра от "Красавицата и Звяра"

Срещу сума от 15 милиона лири замъкът осигурява зашеметяващи планински гледки, 60 просторни зали, бална зала, омагьосани мебели и посуда, частни градини.

Замъкът на принц Ерик от "Малката русалка"

Оцененият на 4 милиона лири замък предлага гледка към океана, централна кула, двор, бална зала със солиден дървен под, частни пристанище и брегова линия.

Къщурката от "Снежанка и седемте джуджета"

 

 

Оценката на къщурката е 250 000 лири. Ако тя съществуваше, какво щяхте да получите за парите си? Две спални, които обаче осигуряват място за спане за осем души, провинциална обстановка в омагьосана гора, достъп до главна пътна мрежа и намиращи се наблизо диамантени мини.

Източник: БТА