14-годишно момиче стана една от най-коментираните личности в социалните мрежи през последните дни. Артистичното й име е Сузанита и е дъщеря на попфолк изпълнителя Орхан Мурад. Момичето предизвика вълна от коментари с песен и клип, в който е облечена провокативно и пее за... обладаване от Луцифер и Буда.
 
В клипа Сузи е обградена от мускулести мъжаги, издокарана в оскъдно облекло и тежък грим. Мнозина я обвиниха, че поведението й не съответства с възрастта й, а други, че мелодията на песента е крадена.
 
Попфолк изпълнителят Орхан Мурад защити 14-годишната си дъщеря Сузи след скандалното видео. Сузи и баща й обаче изтъкнаха, че в клипа тя играе роля.
„Всичко е клип, всичко е филм, всичко е роля. На фона на повече от 1 милион гледания 200-300 хейтърски коментара какво означават? В живота е съвсем друг човек”, подчерта Орхан Мурад пред bTV.

Той отбеляза, че е запознат със съдържанието на клипа и знае, че в него има „туърквания и това, което се прави в почти всички клипове и песни както на западните изпълнители, така и на българските, защото ние сме бледо подобие и огледало на това, което се случва в истинския шоубизнес”.

Сузанита
screenshot/vbox7

„Сузи работи изключително независимо от мен. Тя не се съобразява дори и с моите музикални съвети, за съжаление. Моят съвет за в бъдеще е да разчита на моя музикален капацитет и да работим заедно по отношение на текстове и на всичко”, подчерта Орхан Мурад.

На свой ред Сузи подчерта, че не чете коментарите за себе си в интернет. „Имам много по-важни работи от това да чета коментари и да се влияя от нечие мнение”, отбеляза тя.  „В клипа съм артист, играя роля”, подчерта 14-годишната изпълнителка.

„В училището, което съм учила досега, ми се кефят, поздравиха ме лично и доста се радват", каза Сузи, като баща й допълни, че много изпълнители също са я поздравили за песента. „Така се прави – за да стане известен човек в България, даже и по света, тръгваш с провокация. Като наложиш името си, ако решиш, може да започнеш да възпитаваш”, категоричен беше Орхан Мурад.

Целият проблем на държавата е, че Орхан Мурад не може да види дъщеря му какво прави ли? С какво клипът е по-скандален от клиповете на другите изпълнители в този жанр”, попита той. По думите му и медиите са виновни за налагането на този стил на работа, особено в младежкия жанр.

Провокацията е единственият начин да станеш известен, след което вече да правиш хубави неща”, повтори той. „Аз не съм възпитател, не възпитавам нечии деца, по-скоро го правя, защото така са ми казали, там съм артист. Който ме познава, знае, че не съм дивата скандална личност. Аз съм кротко момиче, което успява и си постига целите с доста труд и огромно желание”, посочи и Сузи.

Баща й я описа като прекрасно, умно, културно и талантливо дете, което е участвало в много благотворителни инициативи. Сузи беше категорична, че няма корекции по себе си, а баща й изтъкна, че й забранява и татуировки. Майката на Сузи  също харесала клипа.

Гери-Никол: Не влияя негативно на младите, работата ми е да съм артист, не възпитател

Идоли нямам, призна дъщерята на Орхан Мурад. Разкри още, че се възхищава на Риана, Бионсе и Шакира, харесва и Гери Никол, която също я поздравила за песента.