Театралната експозиция България на длан в Културния  дом Красно село
Театралната експозиция България на длан в Културния дом Красно село / netinfo

Театралната експозиция "България на длан" се установява в Културния дом "Красно село". Официалното откриване на постоянната изложба е днес от 11.30, съобщи режисьорът Съни Сънински, автор на проекта.

На откриването ще бъдат представени три нови експоната. Панагюрското златно съкровище е в мащаб 2:1. Макетът на съкровището ще бъде съпроводен с дикторски текст на три езика - български, руски и английски, както и с музикални ефекти и светлина.

Другите два нови макета са на Руската църква в град Шипка и Покрития мост на Кольо Фичето в Ловеч. Досега театралната експозиция "България на длан" е пропътувала над 12 000 км и е показана в 10 града в България и в три европейски столици, включително и в Европейската комисия в Брюксел. Общият брой на посетителите й надхвърля 150 000 души.

На откриването на постоянната изложба са поканени приятели и съмишленици, помогнали на проекта досега - министърът на външните работи Ивайло Калфин, Соломон Паси, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, министърът на културата Стефан Данаилов, кметът на София Бойко Борисов, официални представители на спомоществователите от "Асарел медет", австрийското посолство и др.