Победителите в ПРОМЯНАТА ParaKids организираха първото си спортно събитие. Спортният празник се проведе на лекоатлетическа писта в Националната спортна академия "Васил Левски" в София под надслов "За всички деца" в НСА "Васил Левски".
 
За децата организаторите бяха подготвили разнообразна програма, която включваше щафетни игри, гимнастика, бягания, каране на кънки и ролери и рисуване, а всички желаещи можеха безплатно да се изследват за гръбначни изкривявания.
 
Специален гост на събитието беше параолимпиецът Антоан Божилов - европейски и световен шампион за младежи на дълъг скок и щафета 4х100 м. Антоан и неговият треньор Георги Недев се погрижиха децата да усетят емоцията от състезанията по бягане.
 
В ParaKids Даниела Садикова и Бояна Коцева работят с деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, като осигуряват тренировки по плуване, тренировки с адаптирани ски и лечебна гимнастика. Двете планират да се снабдят и с нова специална екипировка. Актуална информация за проекта ParaKids и инициативите на Даниела и Бояна може да прочетете ТУК.
 
ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, реализирана в партньорство с фондация Reach for Change. Ако имате идея, която може да подобри живота и бъдещето на децата в България, кандидатствайте до 18 юли в новия конкурс на ПРОМЯНАТА.