Наградиха 18 огнеборци, гасили пожари в Гърция
Наградиха 18 огнеборци, гасили пожари в Гърция / netinfo

18 служители на областното поделение за пожарна и аварийна безопасност в Благоевград бяха наградени с почетни медали и грамоти от съветника на Посолството на Гърция Николаос Котрокоис за добрата им работа при гасенето на пожарите на остров Пелопонес, Гърция през август на 2007 година.

На церемонията присъстваха още директорът на службата за пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Николай Николов, областният управител Владимир Димитров, кметът на Благоевград Костадин Паскалев, директорът на областната дирекция на полицията комисар Константин Титянов и други.

Церемонията на площад “Георги Измирлиев” в Благоевград започна с химна на България, Гърция и ЕС. 18-те служители от пожарните управления от Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Сандански и Петрич са Венцислав Гълъбов, Пандо Божинов, Ангел Гайдов, Боян Кандуров, Емил Тодоровски, Илия Бойчев, Кирил КИтанов, Александър Яновски, Спас Петков, Георги Тешовски, Георги Дурчов, Аргил Христов, Славчо Трайков, Цветан Василев, Борислав Дереджиев, Георги Тренчев, Иван Рупчин и Бойко Менкачев.

Николаос Котрокоис изказа благодарност към служителите, като подчерта професионализма им в овладяването на ужасната огнена стихия, която успя да изпепели една трета от горите на острова.

"2007-ма не беше лека година, защото самите ние имахме нужда от помощ срещу пожарите в България, като получихме такава от Русия. Помощта, която оказахме на нашите съседи в Гърция, не е знак само на добросъседство и това, че сме страни членки на ЕС, а и знак на разбирателство и сътрудничество", заяви главен комисар Николай Николов. Той също награди с почетния знак на МВР служителите.

Други новини от Благоевград