Коя е Деница Златева – служебен вицепремиер по председателството на ЕС
Коя е Деница Златева – служебен вицепремиер по председателството на ЕС / БГНЕС

Деница Златева - служебен заместник министър-председател по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018

Деница Златева е родена през 1975 г. в София.

От 2013 до 2014 г. е постоянен представител в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и член на Комисията по политически въпроси в ПАСЕ.

Била е председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските средства и член на Комисията по външна политика.

През 2013 година е избрана за народен представител в 42-то Народно събрание и секретар на парламентарната група на „Коалиция за България".

От 2010 до 2013 г. е сътрудник на Ивайло Калфин, член на Европейския парламент.

От 2008 до 2009 г. е съветник на заместник - министър председателя по управление на средствата от Европейския съюз и отговаря за изпълнението на предприсъединителната програма „ИСПА" и Оперативна програма „Околна среда".

В периода 1995 - 2000 г. заема различни управленски длъжности в частния сектор.

Завършва 91-ва Немска езикова гимназия в София. Висшето си образование завършва в Стопанската академия „Д.А.Ценов", Свищов, със специалност „Икономика на индустрията".

Има специализации в областта на външната политика, управлението на средствата от Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие, както и в областта на корпоративното управление.

От 2009 г. до 2017 година е международен секретар на БСП.

Източник: www.president.bg