Смъртта на журналиста Милен Цветков стана повод за тъга, гняв, чувство на безсилие у мнозина - както обикновени хора, които го обичаха заради работата му, така и у популярни хора, гостували му в предаванията. Сред скърбящите за Милен Цветков са и неговите колеги в медиите, в които е работил, както и неговото откритие - Даниел Петканов.
 
Той запази мълчание в първите часове, след като стана ясно за катастрофата, но ден по-късно публикува емоционални разкази от работата си с емблематичния телевизионен водещ, запознанството им и защо го нарича "най-ценния човек" в живота си.
 
 
Публикувахте от Daniel Petkanov в Понеделник, 20 април 2020 г.


Милен Цветков и Даниел Петканов се запознали преди 10 г., когато журналистът бил част от журито на конкурс за Мис и Мистър УНСС, а Петканов бил един от претендентите, който впоследствие спечелил. "На другия ден, заедно с Мис УНСС трябваше да гостуваме в сутрешния му блок, който се излъчваше по това време в икономическата телевизия EBF. Знаех, че моят бъдещ най-добър приятел и ментор в живота е остър журналист, който не търпи цензура и поради тази причина беше намерил пристан временно в тази медия", спомня си Петканов.
 
 
Публикувахте от Daniel Petkanov в Понеделник, 20 април 2020 г.


Въпреки притеснението си, Лудият репортер се държал свободно, което явно впечатлило Цветков. След предаването покойният журналист попитал Дани Петканов дали някога се е занимавал с телевизия, на което получил отрицателен отговор. Следващият въпрос бил дали иска да се занимава с телевизия. И така започнало всичко...

Впоследствие двамата имали бурни отношения - карали се, но се обичали от душа."Случвало се е да го прегръщам без повод, просто защото го обичах като втори баща. Казвал съм му многократно "Обичам те", защото го чувствах като мой брат", пише Дани Петканов.
 
 
Публикувахте от Daniel Petkanov в Понеделник, 20 април 2020 г.


"Благодаря на Бог, че ме допусна в живота на този голям Човек, който ми даде толкова много, а не искаше нищо в замяна", споделя още Петканов и пише, че в момента води живота, който има, именно заради Милен Цветков.
 
 
Публикувахте от Daniel Petkanov в Понеделник, 20 април 2020 г.


Екипът ни изказва искрени съболезнования към семейството и близките на Милен Цветков. Поклон пред паметта му!