„Еврофутбол” прави рекорд за най-голямо мерене на кореми на бременни
„Еврофутбол” прави рекорд за най-голямо мерене на кореми на бременни / netinfo
Еврофутбол” ще направи опит за първия рекорд в България за „Най-голямо мерене на кореми” на бременни. Той ще се проведе в City Center Sofia утре от 10.30 часа на етаж 2.

Хепънингът е първата инициатива от кампанията „Ние чакаме бебе” за повишаване информираността на бъдещите родители за прекарване на здравословна бременност. На него са поканени да присъстват всички двойки бъдещи родители. В случай, че таткото е възпрепятстван, майката може да участва със своя приятелка или роднина. Очакват ги и забавни игри, музика и разнообразни награди. Водещ ще бъде Крум Савов. Ще пее детски хор „Смехорани” – памперси и 2-ра група.

При измерването ще бъдат взети индивидуалните мерки на двамата участника. В рекорда ще влезе само броят на бременните жени и тяхната обща обиколка. Мерките на техните партньори ще вземат участие в различните категории забавни награди, предвидени специално за хепънинга.

В борбата за най-голяма обиколка ще бъдат раздадени три награди от детски магазин, като ще има и поощрителни награди. Всеки от присъстващите ще получи тениска „Печелиш и помагаш”, а за бъдещите майки е предвиден издаденият вече дневник-календар, който представя забавно и достъпно систематизирана информация за 40-те гестационни седмици на бременността.

Останалите два хепънинга са на 20 февруари в 10.30 часа в Бургас, хотел „Аква” – „Най-масова гимнастика за бременни” и във Велико Търново на 5 март в Сентрал Мол от 10.30 часа за „Най-изразителна рисунка от татко върху корема на мама”.

По време на трите хепънинга ще се продават билети от първия целеви тираж на държавната лотария по същата тема. 11% от набраните средства от закупените билети ще бъдат насочени за каузата.

Кампанията „Ние чакаме бебе” предоставя на всички бъдещи родители – дневник-календар, безплатни училища в 15 малки населени места и хепънинги в три града в страната. Тя е провокирана от липсата на обобщени и достъпни данни за бременността – какво е полезно да прави майката, за да износи здраво бебе. Тя се осъществява в партньорство с Фондация “Помощ за благотворителността в България”.