Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или два пъти в седмицата
Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или два пъти в седмицата / ThinkStock/Getty Images
Британски експерти препоръчват родителите да къпят бебетата си веднъж или два пъти в седмицата, съобщи в. "Дейли мирър".

Някои нови проучвания доказаха, че всекидневното къпане може да изсуши кожата на пеленачетата, а някои от измиващите продукти могат да я увредят. Една от особено вредните козметики за баня е масажното олио.

Лекари съветват да се къпем на 2-3 дни

Екипът от британската Национална служба по здравеопазване препоръчва на майките и бащите да измият само лицето, врата, ръцете и бебешкото дупе, вместо да къпят детето.

За целта трябва да използват единствено памучна вата и топла вода, без препарати. Важно е за всяка част от тялото да бъде използвано отделно парче от памучната вата.

Колко често трябва да перем чаршафите?

Особено внимание трябва да се обърне на очите. Всяко от тях трябва нежно се почиства с различни тампони, за да не бъдат пренесени евентуални инфекции от едното на другото око.

Дерматолози съветват да не използваме гъби за баня

Масажът след процедурата може да помогне на бебето да заспи, така че е хубаво той да бъде част от ритуала преди сън, без обаче да се използват козметични продукти. 

Вижте още:

В интерес на бебето е да го оставите да плаче

Разкриха защо жените дундуркат бебетата си в лявата ръка

Учени съветват жените да раждат по-късно

Родителите да не общуват с пеленачетата на бебешки език
БТА