/ NOVA
Приключиха снимките на най-новия български филм с участието на родните звезди Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Дария Симеонова и изгряващият на международната сцена талант Базил Айденбенц. Целият екип на продукцията се събра в столично заведение, за да отпразнуват успешното завършване на снимачния процес. Повече от месец над 80 специалисти - техници, осветители, звукооператори, фотографи, художници, гримьори, фризьори и каскадьори обикаляха красивите места в България, за да заснемат сцените от филма „Диви и щастливи“, който зрителите ще гледат от 29ти ноември във всички кина.

„Събрахме екип от страхотни професионалисти и работата с всеки един от тях беше удоволствие“ – споделят продуцентите Яна Маринова и Александър Сано. „Не
мога да повярвам, че приключи. Беше уникално преживяване и един от най-прекрасните периоди в живота ми“ – добавя Луиза Григорова-Макариев.

В знак на благодарност към екипа, продуцентите подготвиха специални гравирани плакети за различните департаменти и подариха брошка моторче за спомен. Превозното средство е символ на филма, тъй като една от основните сцени включва луда надпревара с мотор, а мечтата на героинята на Яна Маринова е да бъде шампион по мотокрос.

Диви и щастливи
NOVA

Историята, която режисьорът Мартин Макариев и операторът Андрей Андреев умело пресъздават, се ражда на 8ми март. Тогава Яна Маринова кани сценаристът Борислав Захариев да напише сценарий за смелата и борбена жена, която има нужда от повече самочувствие, за да постигне мечтите си и да намери щастието си.

Жената в България е загубила усещането за пълноценен живот и се е примирила с ежедневието си, точно както героинята ми Боряна. Исках да направим филм за голямата промяна, която може да настъпи в живота на всяка жена, ако повярва в себе си. Благодарна съм, че Александър Сано застана зад идеята и заедно успяхме да реализираме „Диви и щастливи“.

Филмът е продаден предварително за международно разпространение, благодарение на 10-минутен откъс, който е заснет във Варна през 2018 г. и има амбицията да се превърне във визитна картичка на България. Показва най-красивите места във Варна, София, Велико Търново и Русе. Изпълнил е международните изисквания, за да се квалифицира като екшън – има каскади с мотори, бъгита, леки коли, камиони и хеликоптер. Заснет е динамично и с най-добрата техника.