БДЖ организира обучение на персонала за действие при кризи
БДЖ организира обучение на персонала за действие при кризи / netinfo

БДЖ” ЕАД ще проведат в периода от 10-ти до 30-ти април допълнително обучение на служителите от превозните и локомотивни бригади за действие при възникване на различни видове кризисни и извънредни ситуации. Целта е подобряването на безопасността на транспортната услуга и минимизирането на рисковете при превоз на пътници, съобщават от дружеството.

Обучението включва теоретична и практическа част. В теоретичната подготовка на персонала приоритетно внимание ще бъде обърнато върху необходимите мерки за реагиране при опасни инциденти, отговорностите и механизмите за оповестяване при възникване на риск за безопасността на движението, необходимите действия и отговорности на персонала за ограничаване на вредните последствия от възникването на евентуален инцидент.

Практическата част от обучението на превозния и локомотивен персонал ще включва придобиване на умения за оказване на първа долекарска помощ и използване на лични предпазни средства.

Лектори ще бъдат специалисти от Национална служба „Гражданска защита”, службите “Пожарна безопасност и защита на населението в железопътния транспорт”, както и медицински лица от многопрофилните транспортни болници. Такова допълнително обучение ще се извършва два пъти годишно, предава БГНЕС.

Успоредно с това допълнително обучение, “Български държавни железници” ЕАД продължават да провеждат обичайните регулярни инструктажи на служителите от превозните и локомотивни бригади за безопасност, противопожарна охрана, работа с електрически инсталации и др.