Миков: Само гласуването за левите ще подобри живота на хората
Миков: Само гласуването за левите ще подобри живота на хората / снимка: БГНЕС, архив

„БСП лява България” закри предизборната си кампания в София. В събитието участваха председателят на БСП Михаил Миков, председателят на БСП-София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на София проф. Михаил Мирчев, кандидатите за районни кметове, за кметове на кметства и за общински съветници.

Пред събралите се симпатизанти лидерът на левицата Михаил Миков призна, че мината година хората са наказали партията и сега тя трябва да докаже, че заслужава доверие. БСП е единствената партия с ясна платформа на тези избори - левите стандарти за местно управление, коментира червеният председател.

Позовавайки се на предизборните си обиколки, Миков посочи, че България боледува от бедност. Затова според него само гласуването за левите ще подобри живота на хората.

Кандидатът на БСП за столичен кмет Михаил Мирчев призова хората да гледат на София като на благо и да го подкрепят, защото той я носи в сърцето си.

Червеният кандидат се зарече на предстоящите в неделя местни избори да покаже колко опасен противник могат да бъдат той и партията. По думите му трябва да се спре порочният модел на ГЕРБ и „бандитизма”.

Освен Мирчев, и председателят на червените в столицата Калоян Паргов прогнозира възраждане на партията. И завърши обръщението си към симпатизантите, цитирайки Шекспир: „Жребият е хвърлен”.