Заподозряна в убийство работи в полицията в Лос Анджелис 25 години
Заподозряна в убийство работи в полицията в Лос Анджелис 25 години / снимка: sxc.hu

Полицията в Лос Анджелис обяви, че е арестувала една от своите служителки, 49-годишната Стефани Айлин Лейзаръс, на работното й място за убийство, извършено  през 1986 г. Тя е заподозряна, че е застреляла съпругата на свой бивш любовник.

Полицайката, която работи в лосанджелиско управление на полицията от 1984 г. е заподозряна, че е убила 29-годишната Шери Расмусен в апартамента, в който живеела със съпруга си Ван Нюис.

В миналото заподозряната е имала дълга връзка със съпруга на жертвата. Подозрението е паднало върху нея в резултат на работата на отдел за разкриване на стари престъпления. Те анализирали следи от ДНК на мястото на престъплението и установили, че те са на жена. Според „Лос Анджелис Таймс" полицията е сравнила това ДНК с ДНК проба, взета без знанието на заподозряната.

Началникът на Стефани Айлин Лейзаръс каза, че е натъжен от разкритията. "Не можеш да познаваш един човек от 26 години, да познаваш семейството му и да не си засегнат от всичко това", призна Пол Уебър. Той каза още, че този случай от друга страна хвърля позитивна светлина на работата, в смисъл, че служителите на реда взимат работата си насериозно в търсене на истината. "Понякога това е болезнено", призна той.