/ ThinkStock/Getty Images
Майчинството не е шега - смяна на пелени, съгласуване на графици, усилия да се поддържа някаква лична хигиена, готвене. Грижите за децата са като натоварен работен ден. Всъщност майките изработват две и половина смени, съобщи в. "Индипендънт".

Учени съветват жените да раждат по-късно

Американска анкета сред 2000 майки на деца от пет до 12 години разкри, че те обикновено стават в 6,23 ч. и продължават да се грижат за децата си до 20,31 ч. Това се равнява на 14 работни часа седем дни в седмицата, много повече от всяка "нормална" работа.  

Определиха оптималната възраст за раждане на деца

Изследването за натоварването на майките, поръчано от марката за сокове "Уелч", установи също, че те обикновено успяват да заделят за себе си само час и седем минути на ден. Почти половината от майките - 40 процента, осъзнават, че животът им се ръководи от списък със задачи, който никога не свършва. Запитани как поддържат енергията си при такова натоварване, повечето майки казват "с кафе и следобеден сън". Да се справят със задачите им помагат също Нетфликс, мокрите кърпички, играчките, айпадовете. 

Учени: Раждането на дете ускорява стареенето на жената с 11 години

Подобно изследване от 2013 година установи, че списъкът със задачи за една средностатистическа майка се състои от 26 точки.
БТА