Миналата година със сигурност беше вълнуваща за кралското семейство. Имаше две кралски сватби, роди се кралско бебе, принц Чарлс навърши 70 години. Макар че все още няма официално планирани събития в кралския календар за 2019, това не означава, че кралското семейството ще забави своя ход. Ето някои от най-важните неща, които предстоят през тази година:

Нов дом за Хари и Меган

В края на миналата година дворецът Кенсингтън обяви, че херцогът и херцогинята ще напуснат жилището си в Лондон и ще се установят в района на Уиндзор. Двойката и тяхното потомство ще живеят в имението Фрогмор – това е същия имот, където се проведе сватбеният им прием.

Фрогмор е имение от 17-ти век и се намира в земите на Уиндзор. В момента никой не живее там, но сградата се използва от кралското семейство за събития. За широката общественост имението се отваря за три дни в годината, тъй като там се намира мавзолея на Кралица Виктория и принц Албърт.

Най-бляскавите замъци на британското кралско семейство (ВИДЕО/СНИМКИ)

Кралско бебе

Съвсем скоро семейството на принц Хари и Меган Маркъл ще е тричленно. От двореца в Кенсингтън обявиха през октомври м.г., че херцогинята на Съсекс се очаква да роди през пролетта на 2019 г., без да уточняват през кой месец.

В началото на тази година бременната Меган разкри кога се очаква да роди поредното очаквано с трепет кралско бебе. По време на посещение на двойката в град Биркенхед, херцогинята на Съсекс призна, че е в шестия месец и се очаква да роди в края на април. Маркъл споделила с хората на площада в Биркенхенд, че двамата с принц Хари не знаят пола на бебето и искали да бъде изненада и за тях.

принц Хари и Меган Маркъл
Gulliver/Getty Images

Първият рожден ден на принц Луис

Малкият принц ще празнува първия си рожден ден на 23 април – на деня на Сейнт Джордж. Следвайки традицията, най-вероятно неговите родители, Кейт и Уилям, ще направят семейна фотосесия за отбелязване на случая. Предполагаме, че  принцът ще получи и някои страхотни играчки.

принц Луис
Gulliver/Getty Images

Нова кралска сватба

След огромните сватби на Меган и Хари и на принцеса Евгения и Джак Бруксбанк през 2018-та, тази година ще бъде проведена още една кралска сватба в Уиндзор. Лейди Габриела Уиндзор, която е дъщеря на братовчеда на кралицата принц Майкъл Кент, ще се ожени за Том Кингстън през пролетта на 2019.

70 години от създаването на Британската общност

Тази година се навършват 70 години от създаването на съвременната британска общност. Тя датира от момента на подписването на Лондонската декларация на 26 април 1949 г., в която се заявява, че членовете на общността са "свободни и равноправни членове на Общността на нациите, които свободно си сътрудничат в търсенето на мир, свобода и напредък".

През 2019 ще има множество официални събития, посветени на годишнината, на които ще присъстват различни членове на кралското семейство.

Колко е тежка кралската корона? Отговаря кралица Елизабет Втора

Първата годишнина от сватбата на Хари и Мегън

На 19 май Хари и Меган ще празнуват една година от сключването на брака си.Типичният подарък за първата годишнина от сватбата по традиция ще е направен от хартия.

сватбата на Хари и Мегън
Gulliver/Getty Images

Годишнина на кралица Виктория

Кралица Виктория е била на кралския престол цели 63 години. Тя е родена на 24 май 1819 г. На тази дата ще бъдат отбелязани 200 години от раждането на един от най-емблематичните кралски владетели във Великобритания.

Това събитие ще бъде почетено от кралското семейство. На 24 май в двореца Кенсингтън, където е родена Виктория, ще бъде открита изложба посветена на тази годишнина.

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

20-та годишнина от сватбата на графа и графинята на Уесекс

Синът на кралицата, принц Едуард и Софи, графинята на Уесекс, също ще отпразнуват знаменателна годишнина от сватбата си на 19 юни. Двойката се омъжва в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзор през 1999 г. Те имат две деца лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, виконт Севърн.

Годежните пръстени на кралското семейство пазят истории, по-ценни от диаманти (ВИДЕО)

Херцогинята на Съсекс ще обяви патронажите си

След като официално се присъедини към семейството през 2018 г., вероятно Меган ще обяви каузите и благотворителните организации, към които иска официално да насочи енергията, времето и ресурсите си. Тя е известна и като страстен поддръжник на равенството между половете и социалната справедливост. След сватбата си Меган се занимава с проекти като готварската книга „Заедно“, която облагодетелства семействата, засегнати от трагедията на кулата Гренфел.

Нови кралски турнета

Говори се, че въпреки триседмичното си турне в Австралия, Нова Зеландия, Фиджи и Тонга през 2018 г. и предстоящото раждане на тяхното дете, херцогът и херцогинята от Съсекс ще се отправят към САЩ и Канада през есента на 2019-та година.

Сега, когато херцогинята на Кеймбридж вече не е в отпуск по майчинство, може би тя и принц Уилям също ще отидат в чужбина. Те са пътували в чужбина заедно през повечето години от сватбата си през 2011 г. Последното им съвместно пътуване беше до Швеция и Норвегия в началото на 2018 година.

И още:

Най-запомнящите се моменти на кралското семейство през 2018 (СНИМКИ)

Думите, които кралското семейство никога не изрича (ВИДЕО/СНИМКИ)

Най-красивите жени в кралските семейства (СНИМКИ)

Пет приказни сватби от света на кралските особи (СНИМКИ)

Три кралски особи, които ще ви накарат да се усмихнете (СНИМКИ)

Тайни от кралския двор: Любопитни факти за коронацията на Елизабет Втора

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук