Едва ли е изненада, че британското кралско семейство има на разположение редица имоти на територията на Обединеното кралство. Ето най-бляскавите от тях:

Бъкингамският дворец

Бъкингамският дворец е официалният и основен кралски лондонски дом на кралицата, въпреки че тя редовно прекарва по-голяма част от времето си в замъка Уиндзор. Освен Елизабет II и принц Филип там живеят и херцогът на Йорк (принц Андрю) и граф Уесекс (принц Едуард и неговата съпруга), както и дъщеря им. Сградата се използва предимно за административната работа на монархията. Тук нейно величество посреща и забавлява гостите си.

Първоначално Бъкингамският дворец е бил къща, построена от дука на Бъкингам за съпругата му. Джордж IV го превръща в дворец през 1826 г.

Бъкингамският дворец
ThinkStock/Getty Images

Замъкът Уиндзор

Замъкът Уиндзор е официалната резиденция на кралицата. Името му е вдъхновено от фамилното име на кралското семейство, което в момента управлява Великобритания. Уилям Завоевателя построява замъка през 1080 г. и сградата остава кралски дворец и крепост над 900 години.

Уиндзор е най-старият кралски дом във Великобритания и покрива 13 акра. Това е най-големият замък в света, в който все още се живее. Всяка година там се провежда церемонията на Ордена на жартиера, а от време на време кралицата организира официални обеди за политици и обществени личности.

Уиндзор
ThinkStock/Getty Images

Замъкът Балморал

Замъкът Балморал е частната резиденция на Елизабет II в Шотландия. Тя е любимoто място на кралицата и нейното семейство през летния период на почивка - от август до септември. Около 85 000 души посещават Балморал всяка година. Имотът притежава пешеходни пътеки в целия имот за посещение на туристи.

Кралското семейство на Великобритания: Кой е най-харесваният?

Дворецът Холирудхаус

Основан е като манастир през 1128 г., дворецът Холирудхаус в Единбург е официалната резиденция на кралицата в Шотландия. Всяка година по време на Седмицата на Холируд кралица Елизабет и принц Филип канят 8 000 гости от Шотландия на градинско парти.

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

Имението Сандрингам

Кралското семейство отсяда в имението Сандрингам всеки път, когато е в Норфолк. По традиция там прекарват и Коледа в една от сградите, която представлява частна къща на четири поколения суверени от 1862 г. насам.

Колко е тежка кралската корона? Отговаря кралица Елизабет Втора

Кенсингтън

Това е била любимата резиденция на кралското семейство по времето на Джордж II до 1760г. Дворецът Кенсингтън е родното място на кралица Виктория и нейното основно жилище.

Дворецът е лондонската резиденция на покойната принцеса Даяна.

Кенсингтън
ThinkStock/Getty Images

Сейнт Джеймс

Дворецът "Сейт Джеймс" е построен между 1531 и 1536 година и е бил дом на крале и кралици на Англия  над 300 години. Дворецът е построен от Хенри VIII на мястото на болницата със същото име в Уестминстър.

Сейнт Джеймс
ThinkStock/Getty Images

Кларънс Хаус

Кларънс Хаус е имот, който се намира до двореца Сейнт Джеймс. Това е настоящият официален лондонски дом на принца на Уелс Чарлз.

кралското семейство
ThinkStock/Getty Images

И още:

Хари и Меган за първи път на балкона на Бъкингамския дворец (СНИМКИ)

Кралица Елизабет II – 65 години на трона, 4 деца, 8 внуци, 5 правнуци

Вижте кралица Елизабет Втора от бебе през 1926-а до днес (ВИДЕО)

Годежните пръстени на кралското семейство пазят истории, по-ценни от диаманти (ВИДЕО)

Най-красивите жени в кралските семейства (СНИМКИ)

Членовете на кралското семейство, за които никой не говори (ВИДЕО/СНИМКИ)

Думите, които кралското семейство никога не изрича (ВИДЕО/СНИМКИ

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук