Принц Уилям за баба си: Тя е пример за добър монарх (СНИМКИ)
Принц Уилям за баба си: Тя е пример за добър монарх (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Принц Уилям похвали "силното влияние", което баба му кралица Елизабет Втора е оказала върху него след смъртта на майка му принцеса Даяна в автомобилна катастрофа през 1997 г., когато той е едва 15-годишен, предадоха ДПА и Франс прес.

Най-възрастният монарх в света не дава признаци, че ще се оттегли от сцената

В интервю за телевизия "Скай", която тази вечер ще излъчи документалния филм "Кралицата на 90" по случай утрешния юбилей на Нейно Величество, 33-годишният принц споделя: "Тя беше силното женско присъствие в живота ми, след като на съвсем млада възраст загубих майка си. За мен беше особено важно, че можех да разчитам на някого като кралицата".

Принцовете Уилям и Хари почитат паметта на майка си с цветна градина

Херцогът на Кеймбридж допълнил, че Нейно Величество, която навършва 90 години на 21 април, "е била насреща и е проявявала разбиране към терзанията му след загубата на обичан близък".

18 години след смъртта й, гробът на принцеса Даяна е в окаяно състояние

"Тя винаги ме е подкрепяла и наистина оценявам напътствията й", казва принц Уилям, който е втори поред за наследяване на британския престол след баща си принц Чарлз.

Принц Уилям за баба си Тя е пример за добър монарх (СНИМКИ)
netinfo
В отделно интервю за Би Би Си херцогът на Кеймбридж заяви, че кралицата е била пример за него какъв трябва да бъде добрият монарх.

Принц Уилям фигурира на официален портрет, който е изобразен и върху марка, разпространен от кралското семейство по случай 90-годишния юбилей на Елизабет Втора.

Херцогът на Кеймбридж позира заедно с Нейно Величество, баща си, 67-годишният престолонаследник принц Чарлз, и 3-годишния си син принц Джордж.

Източник: БТА