Почти всяка държава има разузнавателна агенция, помагаща да се защитават националните интереси и самата страна. Великите сили наливат много пари в тези служби, но понякога парите не са всичко.

Вижте кои са най-добрите

RAW- Индия

Основана е през 1968 година. Тя се отчита единствено пред премиера на страната и парламентът няма власт над действията й. Достоен съперник на съседен Пакистан, към който е насочила по-голяма част от дейността си.

BND - Германия

Създадена е по време на Втората световна война. Смятана е за една от най-добре организираните разузнавателни централи в света. Притежава модерна техника и широка мрежа от информатори.

Германия иска европейските страни да засилят размяната на разузнавателни данни

MOSSAD-Израел

Една от най-известните и покрити с тайнственост разузнавателни служби в света. Подчинена единствено на премиера на Израел. Свързана е с множество убийства и тайни операции по целия свят.

МИ5 предупреждава: Русия все по-агресивно настъпва срещу Великобритания

ФСБ -  Русия

Наследник на КГБ. Основана е през 1995 година. Нейните първи задачи са борбата с тероризма и защита целостта на Руската федерация. Има 250 000 агенти, работещи под прикритие в страната и чужбина.

Европол: Има опасност от нови атаки на Ислямска държава в Европа

MI6 - Великобритания

Службата е тясно свързана с повечето от събитията през 20-и и 21-ви век, но секретността на много от участниците в тези събития е запазена и досега. Слави се с добрите си агенти под прикритие в различни организации.