На световния пазар продукцията излезе в киносалоните на 18 държави
Трилърът "Mалките детайли" с Дензъл Уошингтън и Рами Малек оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 4 милиона 800 хиляди щатски долара. С роля във филма е и Димитър Маринов, единственият българин, държал в ръцете си „Оскар“ от филма "Зелената книга".

Димитър Маринов с любопитни подробности за работата си с Дензъл Уошингтън (ВИДЕО)

В нормална ситуация това би се счело за провал, но в условията на пандемията от COVID-19, е един от най-силните дебюти. 

Филмът “Малките детайли“ е прожектиран в 2171 киносалона в САЩ и Канада. В същото време се предлага в платформа за видео стрийминг срещу месечна такса, която е по-малка от билет за кино.     

Режисьор на "Малките детайли" е Джон Лий Ханкок, който разказва историята за двама полицаи, опитващи се да заловят сериен убиец. На световния пазар продукцията излезе в киносалоните на 18 държави. Приходите от филма в света са 2,8 милиона долара. Най-голям дял има Русия с 1,1 милиона долара, следвана от Саудитска Арабия.

На второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка е анимацията "Круд: Нова епоха" с 1,84 милиона долара.  

Следва "Жената чудо 1984" с 1,3 милиона долара. За шест седмици супергеройската продукция е донесла 39,2 милиона долара За сравнение - приходите от първия филм през 2017 г. бяха почти толкова само през първия ден на вътрешния пазар - 38 милиона долара.

Източник NOVA NEWS