Първият българин, държал Оскар в ръцете си разказва за новия си филм в САЩ с голямата холивудска звезда Дензъл Уошингтън, но и за сложната ситуация в страната.

„Филмът е The little thing, което е детективска терминология. Малките неща са тези чрез които един детектив успява да хване престъпниците. Лентата е по истински случай на Ричард Рамирез. Той е тероризирал Лос Анджелис и Сан Франциско в продължение на години“, разказва Маринов. 

Освен Уошингтън, във филма играят Рами Малек и Джаред Лето
. Ролята на родния актьор е малка. Той се появява като гост за кратко.

За работата си с Дензъл Уошингтън, той разкри любопитни подробности, като например, че е имал специални изисквания. Казва, че да играеш с Дензъл е трудно.

"Това е един уникален човек. Той е изключително съсредоточен", допълни Маринов и обясни, че още когато е пристигнал да снима, в караваната, която е била за него, е имал страница с правилата за работа с Дензъл Уошингтън.

"Телефонът ми беше взет - изключен и заключен. Щом пристигна на сет и Дензъл Уошингтън влезе, нямам право да го поздравя, нямам право да направя контакт с него, докато той не направи контакт с мен.

Нямам право да се доближавам на разстояние по-малко от шест метра от него, ако той не пожелае. Нямам право да го гледам директно в очите докато репетираме и да му задавам въпроси.

Ако имам въпрос трябва да го задам или на режисьора или на асистента му и той ще ми отговори или директно или чрез тях", разказва Маринов.

Той е трябвало да бъде на снимачната площадка минимум 10 минути преди Дензъл Уошингтън и да бъде готов за работа. По време на снимките не е имало шеги и закачки с Уошингтън, докато с Рами Малек са разговаряли приятелски.

За размириците в Америка, той коментира, че е въпрос на гледна точка. "Политиката си е политика, но нормалният човек си живее по своя начин. Има напрежение, положението е напрегнато, но Съединените щати са страна, която много пъти е била в такава ситуация", коментира Маринов.
nova.bg